BibTex RIS Cite

Chemical Composition of Fruits of some Walnut (Juglans Regia L.) Selections (in English)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 4, - , 01.08.2002

Abstract

This study was conducted on 20 promising walnut types selected from Bahçesaray (Van) which has a large walnut seedling population. The paper presents chemical composition of these selections kernels. Oil content, ranged from 62.08 to 70.16% and protein content varied between 12.87 and 18.97 %. Moisture and ash values were found as 2.13-3.59% and 0.84-2.12%, respectively. In addition, some important macro and micra nutrient concentrations were determined as follows: Potassium (K) 2960-6320 mg/kg; calcium (Ca) 640-1180 mg/kg; magnesium (Mg) 1020-1680 mg/kg; phosphorus (P) 2660-5390 mg/kg; copper (Cu) 10.00-27.20 mg/kg; manganese (Mn) 18.80-50.60 mg/kg; iron (Fe) 28.0-139.8 mg/kg and zinc (Zn) 19.60-43.60 mg/kg. 

Bazı Ceviz (Juglans Regia L) Tiplerinin Kimyasal Bileşimi (İngilizce)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 4, - , 01.08.2002

Abstract

Bu çalışmada büyük bir ceviz populasyonuna sahip Van ile Bahçesaray İlçesi'nde yapılan seleksiyon çalışması ile ümit var olarak seçilen 20 ceviz tipi üzerinde yürütülmüştür. Makalede, bu ceviz tiplerinin kimyasal bileşimleri sunulmuştur. Yağ oranı %62.08 ile 70.16 ve protein miktarı %12.87 ile 18.97 arasında değişmiştir. Nem ve kül miktarları ise sırası ile %2.13-3.59 ve %0.84-2.12 olarak belirlenmiştir. Bunlara ilaveten önemli bazı makro ve mikro elementleri miktarları ise: potasyum (K) 2960-6320 mg/kg; kalsiyum (Ca) 640-1189 mg/kg; magnezyum (Mg) 1020-1680 mg/kg; fosfor (P) 2660-5390 mg/kg; bakır (Cu) 10.00 - 27.20 mg/kg; manganez (Mn) 18.80-50-60 mg/kg; demir (Fe) 28.0 -139.8 mg/kg ve çinko (Zn) 19.60 - 43.60 mg/kg olarak belirlenmiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Fatma Koyuncu This is me

Mehmet Ali Koyuncu

İbrahim Erdal This is me

Adnan Yaviç This is me

Publication Date August 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 27 Issue: 4

Cite

APA Koyuncu, F. ., Koyuncu, M. A. ., Erdal, İ. ., Yaviç, A. . (2002). Bazı Ceviz (Juglans Regia L) Tiplerinin Kimyasal Bileşimi (İngilizce). Gıda, 27(4).
AMA Koyuncu F, Koyuncu MA, Erdal İ, Yaviç A. Bazı Ceviz (Juglans Regia L) Tiplerinin Kimyasal Bileşimi (İngilizce). The Journal of Food. August 2002;27(4).
Chicago Koyuncu, Fatma, Mehmet Ali Koyuncu, İbrahim Erdal, and Adnan Yaviç. “Bazı Ceviz (Juglans Regia L) Tiplerinin Kimyasal Bileşimi (İngilizce)”. Gıda 27, no. 4 (August 2002).
EndNote Koyuncu F, Koyuncu MA, Erdal İ, Yaviç A (August 1, 2002) Bazı Ceviz (Juglans Regia L) Tiplerinin Kimyasal Bileşimi (İngilizce). Gıda 27 4
IEEE F. . Koyuncu, M. A. . Koyuncu, İ. . Erdal, and A. . Yaviç, “Bazı Ceviz (Juglans Regia L) Tiplerinin Kimyasal Bileşimi (İngilizce)”, The Journal of Food, vol. 27, no. 4, 2002.
ISNAD Koyuncu, Fatma et al. “Bazı Ceviz (Juglans Regia L) Tiplerinin Kimyasal Bileşimi (İngilizce)”. Gıda 27/4 (August 2002).
JAMA Koyuncu F, Koyuncu MA, Erdal İ, Yaviç A. Bazı Ceviz (Juglans Regia L) Tiplerinin Kimyasal Bileşimi (İngilizce). The Journal of Food. 2002;27.
MLA Koyuncu, Fatma et al. “Bazı Ceviz (Juglans Regia L) Tiplerinin Kimyasal Bileşimi (İngilizce)”. Gıda, vol. 27, no. 4, 2002.
Vancouver Koyuncu F, Koyuncu MA, Erdal İ, Yaviç A. Bazı Ceviz (Juglans Regia L) Tiplerinin Kimyasal Bileşimi (İngilizce). The Journal of Food. 2002;27(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/