In recent years, studies
continue rapidly by using edible films and coatings for increase quantity of production
and quality. This process provides the quality of the food providing more
reliable cheese production. Although livestock are done too much in Ardahan
province, technology and current developments cannot used sufficiently. Used to
traditional procedures are compared with new techniques the purpose of increase
cheese yield in Ardahan which is the eastern province of Turkey and it is
important to detection of losses that occur as a result by the use of
traditional process. In this review, the qualified dairy and products may be
obtained by applying new and advanced techniques, thus contributing more to the
Ardahan economy is highlighted.
Son yıllarda yenilebilir film
ve kaplamaların kullanılması ile peynir üretim miktarını ve kalitesini artırmak
için yapılan çalışmalar hızla devam etmektedir. Bu yöntemin esası özellikle
peynir kalitesini artırarak daha güvenilir bir gıda üretimini sağlamaktadır.
Ardahan ilinde hayvancılık çok fazla yapılmasına rağmen güncel gelişmelerden ve
tekniklerden yeterince yararlanılmamaktadır. Türkiye’nin doğu ili olan Ardahan’da
peynir randımanını artırmak amacıyla kullanılan geleneksel metotların, yeni
metotlarla karşılaştırılmasının yapılması ve geleneksel metotların
uygulanmasının sonucu olarak ortaya çıkan kayıpların saptanması önemlidir. Bu
derlemede uygulanacak tekniklerin kaliteli süt ve ürünlerinin üretilmesini
sağlayacağı ve böylece Ardahan ekonomisine daha fazla katkı sağlanabileceği
vurgulanmıştır.
Ardahan Gıda Güvenliği Ürün Kayıpları Yenilebilir Film ve Kaplamalar
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Mühendislik |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Aralık 2018 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2018 Cilt: 11 Sayı: 3 |