In recent years, plant growth promoting bacteria (PGPB) have been used as biofertilizers that increase agricultural productivity and plant resistance to changing environmental conditions such as drought, salinity and heat stress. One of the proposed new approaches to increase plant productivity, especially under stress conditions, is using algae extracts, which usually consist of naturally occurring bioactive compounds. Paenibacillus sp. S1S22 isolated from sediment was tested for its performance in indole acetic acid production (IAA), nitrogen (N) fixation, phosphate solubilization, proteolytic activity, and cellulose activity. Its antimicrobial activity was also determined against different pathogens of Paenibacillus sp. S1S22. Tomato seeds were incubated with the S1S22 strain, and the S1S22 strain supplemented with U. lactuca. The seeds incubated with deionized water were used as control. As a result, we demonstrated that the addition of U. lactuca extract to tomato seedlings incubated with Paenibacillus sp. S1S22 strain increased the root and stem length compared to the control. The results indicate that macroalgae in combination with PGPR may be a much more effective way of promoting plant growth.
Paenibacillus sp. Ulva lactuca Plant growth promoting bacteria (PGPB)
Bilecik Şeyh edebali University
2016-01.BŞEÜ.13-01
This study was supported by Bilecik Şeyh Edebali University BAP with the project code 2016-01.BŞEÜ.13-01.
Son yıllarda, bitki büyümesini teşvik eden bakteriler (PGPB), tarımsal üretkenliği ve kuraklık, tuzluluk ve sıcaklık stresi gibi değişen çevresel koşullara karşı bitki direncini artıran biyogübreler olarak kullanılmaktadır. Özellikle stres koşulları altında bitki verimliliğini artırmak için önerilen yeni yaklaşımlardan biri, doğal olarak oluşan biyoaktif bileşikler içeren alg ekstraktlarının kullanılmasıdır. Sedimentten izole edilen Paenibacillus sp. S1S22 suşunun bitki büyümesini teşvik etme performansı indol asetik asit üretimi (IAA), azot (N) fiksasyonu, fosfat çözünürlüğü, proteolitik aktivite ve selüloz aktivitesi açısından test edilmiştir. Ayrıca bu suşun farklı patojenlere karşı antimikrobiyal aktiviteleri de belirlenmiştir. Domates tohumları, S1S22 suşu ve U. lactuca ekstraktı eklenmiş S1S22 suşu ile inkübe edilmiştir. Deiyonize su ile inkübe edilen tohumlar kontrol grubu olarak kullanılmıştır. Elde edilen sonuçlar, Paenibacillus sp. S1S22 suşu ile inkübe edilen domates fidelerine U. lactuca ekstraktı eklenmesinin kontrole göre kök ve gövde uzunluğunu arttırdığını göstermiştir. Sonuçlar, makroalglerin PGPR ile kombinasyon halinde, bitki büyümesini teşvik etmede tek başına kullanılmalarından çok daha etkili bir araç olabileceğini göstermektedir.
Paenibacillus sp. Ulva lactuca Bitki büyümesini teşvik eden bakteriler (PPGPB)
2016-01.BŞEÜ.13-01
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Yapısal Biyoloji |
Bölüm | ARAŞTIRMA MAKALESİ (Research Article) |
Yazarlar | |
Proje Numarası | 2016-01.BŞEÜ.13-01 |
Erken Görünüm Tarihi | 10 Nisan 2023 |
Yayımlanma Tarihi | 30 Haziran 2023 |
Gönderilme Tarihi | 31 Mart 2022 |
Kabul Tarihi | 18 Ekim 2022 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2023Cilt: 26 Sayı: 3 |
2022-JIF = 0.500
2022-JCI = 0.170
Uluslararası Hakemli Dergi (International
Peer Reviewed Journal)
Dergimiz, herhangi bir başvuru veya yayımlama ücreti almamaktadır. (Free submission and publication)
Yılda 6 sayı yayınlanır. (Published 6 times a year)
Bu web sitesi Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.