BibTex RIS Kaynak Göster

OTEL İŞLETMELERİNDE YİYECEK-İÇECEK MALİYET KONTROL YÖNTEMLERİNİN İNCELENMESİ MARMARİS İLÇESİ ÖRNEĞİ

Yıl 2008, Cilt: 10 Sayı: 19, 33 - 42, 01.05.2008

Öz

Günümüzde turizm sektörü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla gelişen bir sektördür. Turizm sektörünün en önemli unsurunu oluşturan otel işletmeleri, seyahat eden insanların barınma, yeme-içme, eğlence, dinlenme vb. ihtiyaçlarını karşılayan toplumsal bir kurumdur. Turizmin sektörünün en önemli parçasını oluşturan otel işletmelerinde, istenilen düzeyde kâr elde edebilmek ve müşterilere kaliteli hizmet sunup rakip işletmelere karşı rekabet üstünlüğü sağlanabilmesi için yiyecek-içecek bölümüne özel önem verilmesi gerekmektedir. Yiyecek-içecek faaliyetlerinden oluşan maliyetlerin kontrol altında tutulabilmesi için etkili bir maliyet kontrol yönteminin uygulanması zorunluluktur. Bu araştırmada Marmaris’te faaliyet gösteren otel işletmelerine örnekleme yoluyla anket çalışması yapılacaktır. Elde edilen sonuçlarla otellerin, hangi yiyecek-içecek maliyet kontrol yöntemini uyguladıkları, yiyecek-içecek bölümü ile diğer bölümler arasındaki uyum süreci ve yöneticilerin yiyecek-içecek maliyetleri hakkındaki beklentilerinin değerlendirilmesi amaçlanmaktadır

THE EXAMINATION OF FOOD AND BEVERAGE COST CONTROL METHOTS IN HOTELS THE CASE OF MARMARIS

Yıl 2008, Cilt: 10 Sayı: 19, 33 - 42, 01.05.2008

Öz

Today, tourism sector in Turkey, as in the entire world, is rapidly developing. Hotel organizations, the most important element in the tourism sector, are social institutions meeting the accommodation, food-beverage, recreation, relaxing etc. needs of the travelers. In the hotel organizations, the most important part of tourism sector, special attention should be attached to food and beverage departments to obtain the required profit and to offer their guests quality services so that they can have competitive advantages over their rivals. It is a must to implement and effective cost control management to keep the costs stemming from food and beverage activities under control required profit and to offer their guests quality services so that they can have competitive advantages over their rivals. It is a must to implement and effective cost control management to keep the costs stemming from food and beverage activities under control. In this study, a questionnaire is administered to sample of hotel organizations operating in Marmaris. With the findings to be obtained, the study aims to evaluate which food and beverage control methods are used by the hotels, the level of harmony between the food and beverage department and other departments in the hotels, and the expectations of the managers about the food and beverage costs

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Yavuz Çiftci

Çağrı Köroğlu

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2008
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Cilt: 10 Sayı: 19

Kaynak Göster

APA Çiftci, Y., & Köroğlu, Ç. (2008). OTEL İŞLETMELERİNDE YİYECEK-İÇECEK MALİYET KONTROL YÖNTEMLERİNİN İNCELENMESİ MARMARİS İLÇESİ ÖRNEĞİ. Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 10(19), 33-42.
AMA Çiftci Y, Köroğlu Ç. OTEL İŞLETMELERİNDE YİYECEK-İÇECEK MALİYET KONTROL YÖNTEMLERİNİN İNCELENMESİ MARMARİS İLÇESİ ÖRNEĞİ. Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. Mayıs 2008;10(19):33-42.
Chicago Çiftci, Yavuz, ve Çağrı Köroğlu. “OTEL İŞLETMELERİNDE YİYECEK-İÇECEK MALİYET KONTROL YÖNTEMLERİNİN İNCELENMESİ MARMARİS İLÇESİ ÖRNEĞİ”. Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 10, sy. 19 (Mayıs 2008): 33-42.
EndNote Çiftci Y, Köroğlu Ç (01 Mayıs 2008) OTEL İŞLETMELERİNDE YİYECEK-İÇECEK MALİYET KONTROL YÖNTEMLERİNİN İNCELENMESİ MARMARİS İLÇESİ ÖRNEĞİ. Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 10 19 33–42.
IEEE Y. Çiftci ve Ç. Köroğlu, “OTEL İŞLETMELERİNDE YİYECEK-İÇECEK MALİYET KONTROL YÖNTEMLERİNİN İNCELENMESİ MARMARİS İLÇESİ ÖRNEĞİ”, Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, c. 10, sy. 19, ss. 33–42, 2008.
ISNAD Çiftci, Yavuz - Köroğlu, Çağrı. “OTEL İŞLETMELERİNDE YİYECEK-İÇECEK MALİYET KONTROL YÖNTEMLERİNİN İNCELENMESİ MARMARİS İLÇESİ ÖRNEĞİ”. Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 10/19 (Mayıs 2008), 33-42.
JAMA Çiftci Y, Köroğlu Ç. OTEL İŞLETMELERİNDE YİYECEK-İÇECEK MALİYET KONTROL YÖNTEMLERİNİN İNCELENMESİ MARMARİS İLÇESİ ÖRNEĞİ. Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2008;10:33–42.
MLA Çiftci, Yavuz ve Çağrı Köroğlu. “OTEL İŞLETMELERİNDE YİYECEK-İÇECEK MALİYET KONTROL YÖNTEMLERİNİN İNCELENMESİ MARMARİS İLÇESİ ÖRNEĞİ”. Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, c. 10, sy. 19, 2008, ss. 33-42.
Vancouver Çiftci Y, Köroğlu Ç. OTEL İŞLETMELERİNDE YİYECEK-İÇECEK MALİYET KONTROL YÖNTEMLERİNİN İNCELENMESİ MARMARİS İLÇESİ ÖRNEĞİ. Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2008;10(19):33-42.