BibTex RIS Cite

Narın Çikolata Üretiminde Kullanımı

Year 2016, , 12 - 19, 31.03.2016
https://doi.org/10.29050/harranziraat.194283

Abstract

Bu çalışmada son yıllarda popülerliği artan narın çikolata üretiminde kullanılabilirliği araştırılmıştır. Üretimde kullanılacak çikolata tipini ve ilave edilmesi gereken nar ve jöle miktarını belirlemek amacıyla çeşitli ön denemeler yapılmıştır. Üç aylık depolama süresince duyusal ve objektif değerlendirmeler yapılarak, üretilen narlı çikolatanın tüketici tarafından kabul edilebilirliği araştırılmıştır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda narlı çikolatanın büyük beğeni kazandığı ve tercih edilen bir ürün olacağı, ortalama % 17.5 oranında nar tanesi veya  % 32.3 oranında nar jölesi ilave edilen narlı çikolataların daha çok kabul gördüğü tespit edilmiştir.

References

  • Acar, J., 1998. Gıda Kimyası. Edidör: İlbilge Saldamlı, Hacettepe Üniv. Yayınları, Ankara.
  • Alper, N., 2001. Nar Suyu Üretimi Üzerine Araştırmalar. Doktora Tezi, Hacettepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Ankara, 172s.
  • Anonim, 2003. Türk Gıda Kodeksi Çikolata ve Çikolata Ürünleri Tebliği, Tebliğ No:2003/23, Ankara.
  • Anonim, 2006. Hasad Bitkisel Üretim Dergisi, Şubat 2006, Sayı:249.
  • Anonim, 2008a. ttp://www.meyed.org.tr/content/files/bulten/meyedsayi2nisnmayishazir.pdf
  • Anonim, 2012. www.tuik.gov.tr. Erişim tarihi: 05.010.2012.
  • Glozer, K., Ferguson, L., 2008. Pomegranate Production in Afghanistan. UCDAVIS College of Agricultural & Environmental Sciences, 32s.
  • Hayoğlu, İ., Türkoğlu, H., 2005. Meyve sebze teknolojisi laboratuvar ders notları. HRÜ-Ziraat Fakültesi, Şanlıurfa.
  • Işık, E.A., Yazıcı, K., Şahin, A., Kaya, N., 2006. Nar’ın Türkiye ve Dünyadaki Durumu, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, http://www.batem.gov.tr/ürünler/meyvelerimiz/nar.
  • Kaya, A., Şekeroğlu, G., 2012. Çikolata, Standart Dergisi, 604: 22-31.
  • Oğuz, H.İ., Ukav, İ., Eroğlu, D., 2011. ‘Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Nar (Punica granatum L.) Üretimi ve Pazarlaması’, GAP VI. Tarım Kongresi, 09-12 Mayıs, 108-112s. Şanlıurfa.
  • Ünal, A., 2011. Bahçe Tarımı- II., Yumuşak Çekirdekli Meyve Türleri ve Nar Yetiştiriciliği, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No:2358, 16-19s. Eskişehir.
Year 2016, , 12 - 19, 31.03.2016
https://doi.org/10.29050/harranziraat.194283

Abstract

References

  • Acar, J., 1998. Gıda Kimyası. Edidör: İlbilge Saldamlı, Hacettepe Üniv. Yayınları, Ankara.
  • Alper, N., 2001. Nar Suyu Üretimi Üzerine Araştırmalar. Doktora Tezi, Hacettepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Ankara, 172s.
  • Anonim, 2003. Türk Gıda Kodeksi Çikolata ve Çikolata Ürünleri Tebliği, Tebliğ No:2003/23, Ankara.
  • Anonim, 2006. Hasad Bitkisel Üretim Dergisi, Şubat 2006, Sayı:249.
  • Anonim, 2008a. ttp://www.meyed.org.tr/content/files/bulten/meyedsayi2nisnmayishazir.pdf
  • Anonim, 2012. www.tuik.gov.tr. Erişim tarihi: 05.010.2012.
  • Glozer, K., Ferguson, L., 2008. Pomegranate Production in Afghanistan. UCDAVIS College of Agricultural & Environmental Sciences, 32s.
  • Hayoğlu, İ., Türkoğlu, H., 2005. Meyve sebze teknolojisi laboratuvar ders notları. HRÜ-Ziraat Fakültesi, Şanlıurfa.
  • Işık, E.A., Yazıcı, K., Şahin, A., Kaya, N., 2006. Nar’ın Türkiye ve Dünyadaki Durumu, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, http://www.batem.gov.tr/ürünler/meyvelerimiz/nar.
  • Kaya, A., Şekeroğlu, G., 2012. Çikolata, Standart Dergisi, 604: 22-31.
  • Oğuz, H.İ., Ukav, İ., Eroğlu, D., 2011. ‘Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Nar (Punica granatum L.) Üretimi ve Pazarlaması’, GAP VI. Tarım Kongresi, 09-12 Mayıs, 108-112s. Şanlıurfa.
  • Ünal, A., 2011. Bahçe Tarımı- II., Yumuşak Çekirdekli Meyve Türleri ve Nar Yetiştiriciliği, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No:2358, 16-19s. Eskişehir.
There are 12 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Araştırma Makaleleri
Authors

Ali Yıldırım This is me

Seda Çetin This is me

Halime Öğretmen This is me

Pelin Sarı This is me

İbrahim Hayoğlu

Publication Date March 31, 2016
Submission Date April 18, 2016
Published in Issue Year 2016

Cite

APA Yıldırım, A., Çetin, S., Öğretmen, H., Sarı, P., et al. (2016). Narın Çikolata Üretiminde Kullanımı. Harran Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi, 20(1), 12-19. https://doi.org/10.29050/harranziraat.194283

Derginin Tarandığı İndeksler

13435  19617   22065  13436  134401344513449 13439 13464  22066   22069  13466 

10749 Harran Tarım ve Gıda Bilimi Dergisi, Creative Commons Atıf –Gayrı Ticari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0) Lisansı ile lisanslanmıştır.