avatar
Osman Güldemir Doç. Dr. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ, AŞÇILIK PR.
Yayın 13 Hakemlik 30 CrossRef Atıf 2 TR Dizin Atıf 23
13 Yayın
30 Hakemlik
2 CrossRef Atıf
23 TR Dizin Atıf

Uzmanlık Alanları

Tarım, Yiyecek ve İçeceğin Kültürel Çalışmaları Ev Ekonomisi Beslenme Eğitimi Turizm Gastronomi Sürdürülebilir Turizm Türk mutfağı Osmanlı mutfağı aşçılık

Biyografi

Güldemir, Mengen Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi’nde okudu. Ardından Selçuk Üniversitesi, Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği lisans programını tamamladı. Aynı üniversitenin Arap Dili ve Edebiyatı yandal programını bitirdi. Devamında Osmanlı Türkçesi dersleri aldı. Akabinde yine aynı üniversitenin Beslenme Eğitimi yüksek lisans programını “Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin'in Günümüze Uyarlanması” tezi ile tamamlayarak, bilim uzmanı oldu. Doktora derecesini "Klasik ve Modernleşen Osmanlı Yemekleri ve Günümüze Uyarlanması" tezi ile Anadolu Üniversitesi'nden aldı. Yüksek lisans eğitiminde değişim öğrencisi olarak, Kopenhag/Danimarka, Suhr's Metropolitan Üniversitesi’den dersler aldı ve çeşitli sebeplerle farklı ülkelerde bulundu.
Evli olan Güldemir, Anadolu Üniversitesi’nde doçent olarak çalışıyor. “Bir Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin” isimli bir kitabı ve meslekî alanları ile ilgili tamamlanmış çalışmaları olmakla beraber; hâlen mutfak kültürü, yeme-içme eksenli araştırmalarda bulunuyor, bundan mutluluk duyuyor…

Kurum

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ, AŞÇILIK PR.

Popüler Yayınları

PARMAKLARIN OKUDUĞU MENÜ: BRAILLE ALFABESİ İLE BİR MODEL ÖNERİSİ
Yazarlar: Osman Güldemir , Gencay Saatcı
DOI: -
ATIF 0 FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 1619

0

1

1619

0

1

305

Günümüz Mutfak Kültüründe Türkçe Terim ve Teknikler
Yayın Bilgisi: 2022 , Folklor/Edebiyat
DOI: 10.22559/folklor.1786
ATIF 0 FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 1976

0

1

1976

0

1

563

0

1

1233

Yayınlar

GELENEKSEL BİR YEMEK: MARUL YOĞURTLAMASI
DOI: -
FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 729

1

729

Tarihi Yemekleri Uyarlama Modeli: Osmanlı Örneği
Yayın Bilgisi: 2022 , Kadim
DOI: 10.54462/kadim.1134540
FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 881

1

881

1

1233

Günümüz Mutfak Kültüründe Türkçe Terim ve Teknikler
Yayın Bilgisi: 2022 , Folklor/Edebiyat
DOI: 10.22559/folklor.1786
FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 1976

1

1976

Unger, Friedrich. Şark Şekerciliği
Yayın Bilgisi: 2021 , Kadim
DOI: -
FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 401

1

401

1

3197

1

563

1

305

Gastronomiye Çok Disiplinli Bakış: Lisansüstü Tezlerine Yönelik Bir Değerlendirme
Yazarlar: Dilek Acar, Osman Güldemir , Emre Ozan Aksöz
DOI: -
FAVORİ 0 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 1306

0

1306

Türk Mutfağı’nda Kahvaltıda Tüketilen Çorbalar ve İllere Göre Dağılımı
Yazarlar: Osman Güldemir , Gülperi Haklı, Nermin Işık
DOI: -
FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 3478

1

3478

ILGIN MUTFAK KÜLTÜRÜ VE YEMEKLERİ
Yazarlar: Nermin Işık, Aysun Kılıçaraslan, Osman Güldemir , Didem Önay Derin, Nimet Barı
DOI: -
FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 1249

1

1249

PARMAKLARIN OKUDUĞU MENÜ: BRAILLE ALFABESİ İLE BİR MODEL ÖNERİSİ
Yazarlar: Osman Güldemir , Gencay Saatcı
DOI: -
FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 1619

1

1619

Yayınlar

ŞALGAM VE KANJİ: KÜLTÜRLERARASI BİR ÜRÜN OLARAK FERMENTE SİYAH HAVUÇ İÇECEKLERİ
Yayın Bilgisi: 2021 , Motif Akademi Halkbilimi Dergisi
DOI: 10.12981/mahder.935537
ATIF 1 FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 3197

1

1

3197

İnteraktif Rehber Aracı
Panel tanıtımını görmek istiyorsanız Turu Başlat' a tıklayabilirsiniz.