BibTex RIS Kaynak Göster

Öğretmen -Çocuk İlişkisinin Okul Öncesi Dönem Çocukların Sosyal Yetkinlik ve Davranışları, Sosyal Problem Çözme Becerilerini Yordayıcı Etkisinin İncelenmesi

Yıl 2016, Sayı: 40, 0 - 0, 27.12.2016

Öz

Bu araştırmanın amacı öğretmen-çocuk ilişkisinin çocukların sosyal yetkinlik ve sosyal problem çözme becerilerini yordayıp yordamağını incelemektir. Araştırma tarama modellerinden ilişkisel tarama yöntemi ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın örneklemini okul öncesi eğitim kurumuna devam eden 4-5 yaş aralığında 167 çocuk oluşturmaktadır.  Veri toplama aracı olarak kişisel bilgi formu;  Öğretmen  – Çocuk İlişkisi Ölçeği; Okul Öncesi Sosyal Yetkinlik ve Davranış Değerlendirme–Ebeveyn Formu Ölçeği ve Wally Çocuk Sosyal Problem Çözme Dedektif Oyun Ölçeği kullanılmıştır. Veriler pearson korelasyon katsayısı ve çoklu regresyon analizi ile sınanmıştır. Araştırmanın sonucunda öğretmen-çocuk ilişkileri alt boyutları ile sosyal yetkinlik ve davranışları, sosyal problem çözme becerileri alt boyutları arasında anlamlı düzeyde ilişki bulunmuştur. Ayrıca öğretmen-çocuk ilişkisi alt boyutlarının sosyal yetkinlik ve davranışları, sosyal problem çözme becerileri alt boyutlarını anlamı düzeyde yordadığı bulunmuştur. 

Yıl 2016, Sayı: 40, 0 - 0, 27.12.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Esra Dereli

Yayımlanma Tarihi 27 Aralık 2016
Gönderilme Tarihi 28 Temmuz 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Sayı: 40

Kaynak Göster

APA Dereli, E. (2016). Öğretmen -Çocuk İlişkisinin Okul Öncesi Dönem Çocukların Sosyal Yetkinlik ve Davranışları, Sosyal Problem Çözme Becerilerini Yordayıcı Etkisinin İncelenmesi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 1(40).